Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır?

 Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda liste halinde, Blogger seo ayarları nasıl yapılır? buna değineceğiz.

1) Dikkatli Konu Seçimi

Dikkate alınması gereken bir konu, içeriğinizin temasıdır. Seçtiğiniz tema, ziyaretçilerinizin ve takipçilerinizin görmek istedikleriyle tam olarak eşleşmelidir. Temalar orijinal, anlaşılır ve kullanıcılara çekici gelmelidir. Bu noktada kendinizi kullanıcının yerine koyabilirsiniz. Konunuz size çekici geliyorsa ve çok spesifik değilse, kullanıcılarınız için de çekici olabilir. Artık SEO’nuzu kurmak için ilk adımları attınız.

2) Alakalı Rakiplerinizi Takip Edin

Rakiplerinizi yani diğer blog yazarlarını takip etmelisiniz. Neye yenilik getirdiklerine ve neyi paylaştıklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Strateji yöntemini incelemek fikir verir. Bu derecelendirmeler, içeriğin yinelenen içerik oluşturduğu anlamına gelmez. Orijinalliğinizi korumalısınız. Tüm yapmanız gereken, tamamen yeni içerik oluşturmak için fikirlerinizi bu içeriğe bağlamaktır.

3) Sürekli Trendleri Takip Edin

Sosyal ağların ve sosyal medyanın trendlerini ve gündemlerini takip etmelisiniz. Bu, blog sitenizi güncel tutmanıza yardımcı olur. Trend olan temalardan birini seçmek sizi bir adım önde tutacaktır. Ayrıca arama motorlarında daha üst sıralarda çıkacaktır. Popüler konular hakkında yazmak, arama motorlarına daha dinamik bir görünüm verebilir.

4) İçerik Paylaşmadan Önce Anahtar Kelime Analizi Yapın

Bir konu hakkında yazmaya karar verdiğinizde öncelikle anahtar kelimelere karar vermelisiniz. Bu anahtar kelimeler görünürlüğünüzü artıracaktır. Başlıklar, açıklamalar ve anahtar kelimeler için farklı analiz araçlarını kullanabilir ve bu araçlardan gelen önerileri kullanarak kendinizinkini ve diğerlerini bulabilirsiniz.

5) Kelime Limiti

Karakter sınırı temel olarak konuşmak istediğiniz konuya bağlıdır. Ancak SEO söz konusu olduğunda en az 300 kelime yazmalısınız. Ancak kelime sayısı sınırını 450-750 kelime arasında tutmanızı öneririz. Makaleler çok kısa veya çok uzun olmamalıdır.

6) En Önemli Nokta Başlık

İçerik başlığı en önemli noktadır. Başlık, anahtar kelimeleri içermeli ve iyi bir metin içermelidir. Başlığınızın, web sitenize yapılan ziyaretleri yönlendiren ana unsur olduğunu unutmayın.

7) Girişi Anahtar Kelimeler İle Yapın

İçeriğin ilk paragrafında anahtar kelimeler kullanılmalıdır. İlk paragrafta anahtar kelimeler kullanmak, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır.

8) Küçük Başlık ve Başlık Kullanımı

Sürekli olarak çeşitli şekillerde başlık kombinasyonları oluşturun. H3 ve H4 başlıklarını kullanmak, optimizasyon açısından faydalıdır. H1 genellikle blog başlığıdır, dolayısıyla H2 genellikle içeriğin başlığıdır.

9) Bağlantılı Link

Her zaman önceden içeriğinize bir bağlantı ekleyin. Bu sayede daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Tabii ki, bağlama işlemini aşırıya kaçmayın. Tipik olarak, bağlantı sayısı 2 veya 3 olmalıdır. Bu, dikkat çekmeye ve ziyaretçilerin sayfanızda daha sık kalmasına yardımcı olabilir.

10) Görsel Kullanın

İçeriğinize resim ve resim eklemek içeriğinizin değerini artırır. Görsel video ile etki daha da fazladır. Ancak videonuz yoksa görsel kullanmalısınız. Bu, içeriğinizin değerini artırmanıza olanak tanır.

Tepkiniz nedir?
Beğen
0
Beğen
Efsane
0
Efsane
Hahaha
0
Hahaha
Şaşkın
0
Şaşkın
Düşünceli
0
Düşünceli
Kızgın
0
Kızgın
Yorum Yap